Защо?!

Защо трябва да умре един човек, за да му поствате нон стоп произведенията? И то само една хилядна част от тях? Освен “Зайченцето бяло” знаете ли или прочетохте ли през последните години нещо от Леда Милева? Или бяхте заети да копирате нечии преведени или откраднати мисли? Не може ли да измислите нещо ваше, нещо оригинално. Честно писна ми да чета от рода: Ако обичате майка си, баща си, брат си и цялата рода … вие ги правете луди, и не им показвайте колко държите на тях и ги обичате, пък голям праз какво сте написали или лайкнали на нечия стена. Щото ние другите като не го постнем това, изобщо не обичаме никой, явно. Какъв е този наплив към оглупяване и съревноваване с глупостта на другите нации? И що не се снимате как си миете зъбите, как изглеждате сутрин вие и вашата стая, или как ядете на крак? Айде стига с тези пози – ако не сте на “квалитетно” заведение, то ще сте “до/в” автомобил, който едва ли някога ще имате, ако не сте се докарали във вид след 3 часа гримиране, то поне ще се снимате в огледалото на някоя много “хубава” тоалетна, или пък някъде заели специална поза, ей всички фотомодели станахте, и все снимки като за гости пускате. Винаги си личи когато сте изкуствени. Хайде спрете се вече! Вие за кого живеете, явно не за себе си, а за “почитателите” си. И докога ще се изживявате като уникални. Как пък все сте неразбрани, как другите не ви оценяват, а вие скъпоценният камък насред калта, все съвети раздавате, колко прости са другите, а вие интелигентните страдате.
Да не пропусна и хилядите конкурси. То не бяха: Гласувай, кликни, лайкни … за най, най, най … добре че са тези конкурси, че детето ви да получи титла за красота или способност и да го признаете за най. Нямам думи просто. Докато агитирате за гласуване, за да получите някаква “неземна” награда, да си бяхте впрегнали мозъка да изкарате пари и сами да си я купите тази награда.
Да не забравите да сте влюбени на 14 февруари, както се сетихте да кажете благодаря на американския ден на благодарността. Трябва да спазвате все пак определените дни, много е важно! В останалото време бъдете верни на себе си!
А тези, които са извън България от години, и те съвети много да не раздават, като са толкова загрижени, да се приберат в България и да допринесат нещо, а не само да критикуват от позицията си на отстъстващи около 20 години, и прибиращи се в България само за ваканция или за да ползват евтини лекарски и зъболекарски услуги и прочие.
Не си мислете, че пиша това понеже съм ядосана или предизвикана от нещо. Това просто е отговор на многобройни постове и снимки във Фейсбук, които са минали пред очите ми през последните години.
Тъй като се приема най-сладкото да е накрая, искам да благодаря на всички хора, които споделят полезна информация, от която и област да е, ценят градивната дискусия и допринасят за общата ни култура, както и на онези, които споделят преживявания, емоции и места, заслужаващи внимание.

One thought on “Защо?!

  1. На последък забелязвам тенденция, когато някой голям човек си отиде от този свя, всички да започнат да коментират и прочие. Започват се едни кампании във социалните мрежи и телевизията, а преди това сякаш никой не се е сещал за тях. Не, че е лошо да ги споменаваме но мисля, че прекалено много се търси сензацията и то не когато тя е с положителни страни. Поклон пред паметта на всички големи български имена !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s